Fotograf profesionist Belgia

 

   Salut,
 Pentru cei care nu ma cunosc deja, sunt Marian Baciu, fotograf profesionist (full time) atat de studio cat si de evenimente, din anul 2014 in Belgia si din 2019 detint propriul studio foto echipat profesional in Braine le Comte.
Pe langa servicii foto ofer si servicii de print foto, inclusiv Fine-Art (printuri calitate muzeu) 
Alte detalii despre mine si servicii puteti pe pagina "About" a acestui website. 

 Asa cum v-am obisnuit in ultimii ani, odata cu venirea sarbatorilor vin si sedintele foto pentru bebei, cu tematica Craciunului, intitulate in versiune mea “Let’s Christmas!”.

Inainte de toate, va rog sa cititi tot, nu doar pretul, pentru a avea toate informatiile, ce se ofera in pret, ce nu se ofera, dreptul la anularea rezervarii, dreptul la reprogramarea rezervarii, in cat timp....

“Let’s Christmas!” este un proiect pe care m-am hotarat sa il incep acum cativa ani, mai exact acum 6 ani, in decembrie 2016 pentru bebei, la cererea clientilor si care daca in primul an a fost la nivelul asteptarilor mele limitandu-se doar la clienti, in urmatorii ani a devenit o provocare pentru mine insumi, de la an la an aducandu-mi mai multi clienti, mai multa experienta, ajungand sa intreaca cu mult asteptarile mele, in ultimele saptamani chiar fiind obligat cu parere de rau sa refuz ultimii cativa clienti din cauza lipsei de timp si a lipsei de locuri disponibile.
Anul acesta se vor desfasura in perioada 10 nov - 22 dec.

Mai jos aveti cateva intrebari frecvente, pentru a afla detalii utile.

- Care este pretul si cate fotografii sunt incluse?

pentru pachetul 1 =  14 fotografii (150E), in pret sunt incluse:
costurile pentru decorarea si incalzirea studioului.
- timpul de fotografiere in studio (+/- 40-50 min).
- timpul pentru retusarea fotografiilor pentru corectie de lumina, culoare, umbre, balans de alb...
- o galerie privata unde puteti vedea si va puteti alege 14 fotografii, care se vor preda editate pentru corectie de lumina si culoare, la nivelul celor din portofoliu in format JPEG, la rezolutie Full HD. Dupa cele 14 fotografii va puteti alege fotografii suplimentare la pretul de 10 E. 
Se predau doar fotografiile alese sau cumparate suplimentar, toate celelalte vor fi sterse.
 (Fotografiile NU se predau in format RAW - needitate)  

pentru pachetul 2 =  8 fotografii (120E), in pret sunt incluse:
- costurile pentru decorarea si incalzirea studioului
- maxim 2 decoruri.
- timpul de fotografiere in studio (+/- 30-40 min)
timpul pentru retusarea fotografiilor pentru corectie de lumina, culoare, umbre, balans de alb...
- o galerie privata unde puteti vedea si va puteti alege 8 fotografii, care se vor preda editate pentru corectie de lumina si culoare, la nivelul celor din portofoliu in format JPEG, la rezolutie Full HD. Dupa 8 fotografii, va puteti alege fotografii suplimentare la pretul de 12 E
Se predau doar fotografiile alese sau cumparate suplimentar, toate celelalte vor fi sterse.
 (Fotografiile NU se predau in format RAW - needitate)  

pentru pachetul 3 = 4 fotografii (80E), in pret sunt incluse:
- costurile pentru decorarea si incalzirea studioului.
- maxim un decor.
- timpul de fotografiere in studio (+/- 15-20 min).
- timpul pentru retusarea fotografiilor pentru corectie de lumina, culoare, umbre, balans de alb...
- o galerie privata unde puteti vedea si va puteti alege 4 fotografii, care se vor preda editate pentru corectie de lumina si culoare, la nivelul celor din portofoliu in format JPEG, la rezolutie Full HD. Dupa 4 fotografii, va puteti alege fotografii suplimentare la pretul de 15 E.
Se predau doar fotografiile alese sau cumparate suplimentar, toate celelalte vor fi sterse.
(Fotografiile NU se predau in format RAW - needitate)

Unde se vor desfasura sedintele foto cu tematica de Craciun?
- sedintele foto se vor desfasura intr-un studio, amenajat special cu diferite decoruri de sezon, in localitatea Braine le Comte, usor accesibil, la 1 minut de mers pe jos de la gara, parcare gratuita in apropiere.

- Cate decoruri vor fi?
- deoarece in fiecare an incerc sa achizitionez altele pentru a le schimba cu ceva nou, e pacat sa nu le si folosesc. 
De aceea pentru fiecare sedinta folosesc decoruri si in functie de pachetul ales, dispozitia copilului, pot fi 3-4 decoruri pentru diversificare.  

- Cum primim si in cat timp primim fotografiile?
- dupa sedinta in care vor fi un anume numar de fotografii 50-150, poate chiar 200, in functie de pachetul ales, de numarul de persoane, de dispozitia copiilor...  toate fotografiile vor fi incarcate pe un site securizat cu parola, une le puteti vedea (pe toate) si va puteti alege fotografiile care va plac. 
In felul acesta veti avea garantia ca primiti doar fotografii care va plac si nu fotografii la intamplare care vreau eu, sau sa realizati ca ati platit 20 de fotografii dintre care 15 sunt aproximativ asemanatoare si poate voiati altele.
- Fotografiile vor fi preluctate pentru corectie de lumina/culoare/umbre si se predau in aproximativ 5-7 zile lucratoare din ziua in care clientul a facut selectia, in functie de numarul de fotografii ales si de volumul de lucru.

- Daca dorim mai multe fotografii putem primi?

- da, desigur, tocmai de aceea pachetele mele nu sunt fixe - 30, 40, 50 de fotografii. Nu cred ca cineva ar vrea sa plateasca un pachet de 50 de fotografii si la sfarsit sa realizeze ca 30 sunt aproximativ asemanatoare.
 In felul acesta  toate fotografiile sunt incarcate pe site pt a le vizualiza, de unde va puteti alege fotografiile care va plac si in cazul in care mai doriti puteti descarca suplimentare atatea cate va plac si cate doriti, contra cost in functie de pachetul ales. Cu cat pachetul ales este mai mare, cu atat pretul fotografiilor suplimentare va fi mai mic. 
In felul acesta platiti un pachet de baza cu un numar de fotografii pe care le doriti achizitiona sigur, apoi cand faceti selectia va puteti alege suplimentare va plac 7 - platiti pt 7, va plac 39, platiti pt 39... nu este un numar anume impus si nu trebuie sa platiti decat pt fotografiile care va plac.
 

- Ce se intampla daca pierdem fotografiile?
- pentru oricare client si oricare sedinta foto intotdeauna pastrez copii de siguranta minim 6 luni. 
In toata aceasta perioada consider ca este suficient timp pentru client sa isi faca propria copie de siguranta pe un stick usb. Daca timp de 6 luni din oricare motiv ramaneti fara fotografii, le puteti avea gratuit dar maxim 1 singura data. (adica daca in 6 luni un client "pierde" fotografiile de 3 ori, nu mai e accident, e neglijenta si prima data le primeste gratuit, apoi aceasta neglijenta se plateste.)

- Putem avea fotografiile printate?
- da fotografiile pot fi printate contra cost, de la dimensiunea de 10x15cm (A6) pana la 43.5x59cm (A2) pe hartie, fotografica de calitate, premium:
-glossy (lucioasa),
-semigloss (semilucioasa),
-pearl/lustre  (hartie foto profesionala cu textura fine-art pentru culori vibrante),
-matte (mata).
Pretul difera in functie de marime, calitate si numarul fotografiilor.
De asemenea pot fi printate pe hartie fine art Hahnemühle (hartia cu cea mai buna calitate din lume, desigur si cea mai scumpa hartie) pana la dimensiuni de A2,  cat si pe panza/canvas pana la 37x55cm,
pe aluminium fine-art Chromaluxe, pe MDF fine-art Chromaluxe

Pentru a avea idee de preturi pentru printuri click aici.

- La cate persoane se limiteaza o sedinta foto?
- in principiu sedintele foto cu bebei se refera la bebei, dar nu ii putem priva de bucuria de a se fotografia si parintii alaturi de ei, 1-2 foto cu mami, 1-2 foto cu tati, 1-2 impreuna... poate si bunicii.. insa nu mai mult de 4 adulti per sedinta foto.  In caz ca doriti mai mult de 4 adulti, puteti rezerva 2 sedinte una dupa cealalta si intre ele putem face o fotografie de grup.

- Hainutele pentru bebei le aducem noi, sau sunt incluse in rechizita studioului?
- hainute de sezon pentru bebei, atat pentru fetite cat si pentru baietei, intre 0 si 4-5 ani sunt incluse in rechizita studioului. Chiar si pentru parinti avem 2-3 pulovere cu tematica. Insa, daca aveti ar fi de preferinta sa aduceti dumneavoastra, in caz contrar, le puteti folosi pe ale studioului.   

- Este nevoie de rezervare?
- da, din experienta anilor trecuti, am invatat ca pentru o mai buna organizare, cat si seriozitate este nevoie de rezervari.
 Toate rezervarile se fac cu un avans de 50 E, in momentul rezervarii, pentru care se elibereaza factura fiscala, in acest fel dumneavoastra aveti dovada si in acelasi timp garantia ca in ziua si la ora respectiva aveti un loc rezervat, iar eu in calitate de fotograf am garantia ca nu tin rezervata ora degeaba sau ca am in aceeasi zi la aceeasi ora 5 clienti. (Diferenta de pret se achita la sfarsitul sedintei).

Nicio rezervare nu este posibila fara plata automata pe site a unui avans de 50E, cu cardul sau cu aplicatia telefonului (cod QR)
In momentul in care s-a facut rezervarea cu plata avansului, ziua si ora se blocheaza automat in sistem pe numele dv. 
 Reprogramarile in caz de urgenta sunt acceptate pana inclusiv in ziua rezervarii.

In caz de neprezentare fara o reprogramare/instiintare in prealabil, avansul nu se returneaza, deoarece se va folosi la a acoperi cheltuielile rezultate pentru incalzirea si pregatirea studioului.

- Se pot face rezervari si pentru weekend?
- da, cu specificarea ca in weekend locurile sunt limitate, deoarece in proportie de  70 - 80% clientii vor in weekend, pentru ca majoritatea in timpul saptamanii lucreaza, in felul acesta locurile disponibile in weekend se ocupa primele.

- Cum putem face rezervarile?
- rezervarile se fac online, dupa ce bifati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile va trebui sa completati detaliile dumneavostra si primiti pe email disponibilitatea pentru rezervari.
Va rugam sa folositi o adresa de email valida si sa o verificati dupa ce faceti rezervarea, pentru ca acolo veti primi automat toate detaliile. Adresa de email va fi folosita doar in scopul expedierii detaliilor legate de sedintele de Craciun si niciodata pentru a trimite oferte, promotii, sau alte bălării cum primesc eu pe email. La fel si numarul de telefon.

- Cum putem ajunge?
- studioul este situat pe strada principala din Braine le Comte, (Rue de la station 107) care face legatura intre gara si centru, la 1 min de mers pe jos de la gara. Pentru masina exista parcare cu disc pe strada, cat si parcarea orasului aprox (150masini) de asemenea cu disc, in apropiere, 1 minut de mers pe jos, (a se vedea aici)

- Se poate elibera factura fiscala?
- da, desigur, deoarece toate serviciile foto sunt prestate in calitate legala de fotograf, intr-un studio foto ce functioneaza legal de 3 ani (declarat oficial la camera de comert, nu improvizat acasa), se poate elibera factura fiscala pentru serviciile foto, cat si pentru printuri, cu TVA-ul aferent sumei, pentru cei ce au nevoie de factura.
 
- Daca in caz de “forta majora” nu putem ajunge, avansul se returneaza?
- s-a intamplat, pentru ca sunt lucruri si situatii pe care nu le putem prevedea inainte, sa nu se poata ajunge in ziua si la ora rezervata. In aceste cazuri, avansul nu se returneaza, dar se poate reprograma sedinta la o data si ora de comun acord cu conditia de a anunta absenta in timp util, in functie de disponibilitatea ambelor parti, sau puteti primi un voucher in valoare de 50% din suma platita pentru avans pentru care aveti diferite optiuni de a il valorifica aici (printuri pe hartie, printuri canvas, cani personalizate, tricouri personalizate, sau chiar il puteti oferi cadou) si pe care il puteti folosi in maxim 90 zile de la data primirii.
 In cazul in care ati ales sa reprogramati si nici a doua oara nu veti fi prezenti, dreptul la voucher va fi exclus.
Va multumesc!
 In cazul in care mai aveti si alte intrebari, nu ezitati sa ma contactati  accesand pagina de contact sau pe facebook. Pentru disponibilitate si rezervari va trebui sa bifati mai jos ca sunteti de acord cu tot ce ati citit, altfel va puteti opri aici. Toate locurile disponibile sunt vizibile, insa pentru a face rezervare este nevoie de plata avansului pe site la finalul rezervarii. 

Nicio rezervare nu este posibila fara plata automata pe site a unui avans de 50E, cu cardul, sau cu aplicatia telefonului (cod QR)