Fotograf profesionist Belgia

 
   Asa cum v-am obisnuit in ultimii ani, odata cu venirea sarbatorilor vin si sedintele foto pentru bebei, cu tematica Craciunului, intitulate in versiune mea “Let’s Christmas!”.

 Inainte de toate, va rog sa cititi tot, nu doar pretul, pentru a avea toate informatiile, ce se ofera in pret, cum, in cat timp, ce se garanteaza, ce nu se garanteaza si mai ales sa pentru a nu rata "promotia ascunsa". 


“Let’s Christmas!” este un proiect pe care m-am hotarat sa il incep acum cativa ani, pentru bebei, la cererea clientilor si care daca in primul an a fost la nivelul asteptarilor mele limitandu-se doar la clienti, in urmatorii ani a devenit o provocare pentru mine insumi, de la an la an aducandu-mi mai multi clienti, mai multa experienta, ajungand anul trecut sa intreaca cu mult asteptarile mele, in ultimele saptamani chiar fiind obligat cu parere de rau sa refuz ultimii cativa clienti din cauza lipsei de timp si a lipsei de locuri disponibile. Anul acesta se vor desfasura in perioada 10 nov - 22 dec.

 Mai jos aveti cateva intrebari frecvente, pentru a afla detalii utile:

- Unde se vor desfasura sedintele foto cu tematica de Craciun?

- sedintele foto se vor desfasura intr-un studio, amenajat special cu diferite decoruri de sezon, in localitatea Braine le Comte 7090, usor accesibil, la 1 minut de mers pe jos de la gara, parcare gratuita in apropiere.

- Care este pretul si cate fotografii sunt incluse in pret?

- pentru pachetul 3 =  14 fotografii (150E), in pret sunt incluse:
- timpul de fotografiere in studio (+/- 20-30 min)
- o galerie privata unde puteti vedea si va puteti alege 14 fotografii, care se vor preda editate pentru corectie de lumina si culoare, la nivelul celor din portofoliu
 in format JPEG, la rezolutie Full HD. Dupa cele 14 fotografii va puteti alege fotografii suplimentare la pretul de 8 E
 
(Fotografiile NU se predau in format RAW - needitate)  

- pentru pachetul 2 =  8 fotografii (100E), in pret sunt incluse:
- timpul de fotografiere in studio (+/- 20-30 min)
- o galerie privata unde puteti vedea si va puteti alege 8 fotografii, care se vor preda editate pentru corectie de lumina si culoare, la nivelul celor din portofoliu
 in format JPEG, la rezolutie Full HD. Dupa 8 fotografii, va puteti alege fotografii suplimentare la pretul de 10 E
 
(Fotografiile NU se predau in format RAW - needitate)  

pentru pachetul 1 = 3 fotografii (55E), in pret sunt incluse:
- timpul de fotografiere in studio (+/- 15-20 min)
- o galerie privata unde puteti vedea si va puteti alege 3 fotografii, care se vor preda editate pentru corectie de lumina si culoare, la nivelul celor din portofoliu
 in format JPEG, la rezolutie Full HD. Dupa 3 fotografii, va puteti alege fotografii suplimentare la pretul de 12.50 E
(Fotografiile NU se predau in format RAW - needitate)

 Cate decoruri sunt incluse in sedinta foto?
- deoarece in fiecare an incerc sa achizitionez altele pentru a le schimba cu ceva nou, e pacat sa nu le si folosesc.
De aceea pentru fiecare sedinta folosesc minim 2 decoruri si in functie de pachetul ales, numarul de persoane, cererea clientului, dispozitia copilului, pot fi 3-4 decoruri pentru diversificare.  


- Cum primim si in cat timp primim fotografiile?
- dupa sedinta in care vor fi un anume numar de fotografii 50-150, in functie de pachetul ales, toate fotografiile vor fi incarcate pe un site securizat cu parola, une le puteti vedea (pe toate) si va puteti alege fotografiile care va plac.
 In felul acesta veti avea garantia ca primiti doar fotografii care va plac si nu fotografii la intamplare care vreau eu, sau sa realizati ca ati platit 20 de fotografii dintre care 15 sunt aproximativ asemanatoare si poate voiati altele
- Fotografiile vor fi preluctate pentru corectie de lumina/culoare/umbre si se predau in aproximativ 5-7 zile lucratoare, in functie de numarul de fotografii ales si de volumul de lucru.


- Daca dorim mai multe fotografii putem primi?
- da, desigur, tocmai de aceea pachetele mele nu sunt fixe - 30, 40, 50 de fotografii. Nu cred ca cineva ar vrea sa plateasca un pachet de 50 de fotografii si la sfarsit sa realizeze ca 30 sunt aproximativ asemanatoare. In felul acesta  toate fotografiile sunt incarcate pe site pt a le vizualiza, de unde va puteti alege si descarca cu un cod fotografiile care va plac si in cazul in care mai doriti puteti descarca atatea cate va plac si cate doriti, contra cost in functie de pachetul ales.
In felul acesta va plac 21 - platiti pt 21, va plac 39, platiti pt 39... nu este un numar anume impus si nu trebuie sa platiti decat pt fotografiile care va plac. 

- Ce se intampla daca pierdem fotografiile?
- Pentru oricare client si oricare sedinta foto intotdeauna pastrez copii de siguranta minim 6 luni. 
In toata aceasta perioada consider ca este suficient timp pentru client sa isi faca propria copie de siguranta pe un stick usb. Daca timp de 6 luni din oricare motiv ramaneti fara fotografii, le puteti avea gratuit dar maxim 1 singura data.  

- Putem avea fotografiile printate?
- da fotografiile pot fi printate contra cost, de la dimensiunea de 10x15cm (A6) pana la 43.5x59cm (A2) pe hartie, fotografica de calitate, premium:
-glossy (lucioasa),
-semigloss (semilucioasa),
-pearl/lustre  (hartie foto profesionala cu textura fine-art pentru culori vibrante),
-matte (mata).
Pretul difera in functie de marime, calitate si numarul fotografiilor.
De asemenea pot fi printate pe hartie fine art H
ahnemühle (hartia cu cea mai buna calitate din lume, desigur si cea mai scumpa hartie) pana la dimensiuni de A2,  cat si pe panza/canvas pana la 37x55cm 
Pentru a avea idee de preturi pentru printuri click aici.

- La cate persoane se limiteaza o sedinta foto?
- in principiu sedintele foto cu bebei se refera la bebei, dar nu ii putem priva de bucuria de a se fotografia si parintii alaturi de ei, 
1-2 cu mami, 1-2 cu tati, 1-2 impreuna... poate si bunicii.. 
insa nu mai mult de 4 adulti per sedinta foto.  


- Hainutele pentru bebei le aducem noi, sau sunt incluse in rechizita studioului?
- hainute de sezon pentru bebei, atat pentru fetite cat si pentru baietei, intre 0 si 4-5 ani sunt incluse in rechizita studioului. Chiar si pentru parinti avem 2-3 pulovere cu tematica. Insa datorita situatiei actuale, daca aveti ar fi de preferinta sa aduceti dumneavoastra, in caz contrar, le puteti folosi pe ale studioului.   

- Este nevoie de rezervare?
- da, din experienta anilor trecuti, am invatat ca pentru o mai buna organizare este nevoie de rezervari. Toate rezervarile se fac cu un avans de 30 E, in momentul rezervarii, pentru care se elibereaza factura fiscala, in acest fel dumneavoastra aveti dovada si in acelasi timp garantia ca in ziua si la ora respectiva aveti un loc rezervat, iar eu in calitate de fotograf am garantia ca nu tin rezervata ora degeaba sau ca am in aceeasi zi la aceeasi ora 5 clienti. (Diferenta de pret se achita la sfarsitul sedintei)

- Se pot face rezervari si pentru weekend?
- da, cu specificarea ca in weekend locurile sunt limitate, deoarece in proportie de  70 - 80% clientii vor in weekend, pentru ca majoritatea in timpul saptamanii lucreaza, in felul acesta locurile disponibile in weekend se ocupa primele.

- Cum putem face rezervarile?

- rezervarile se fac online, pe butonul rosu de mai jos, dupa care veti primi pe email confirmarea pentru plata avansului si rezervarea orei in ziua aleasa de dv. 
Va rugam sa folositi o adresa de email valida si sa o verificati dupa ce faceti rezervarea, pentru ca acolo veti primi automat toate detaliile. Adresa de email va fi folosita doar in scopul expedierii detaliilor legate de sedintele de Craciun si niciodata pentru a trimite oferte, promotii, sau alte bălării cum primesc eu pe email.
La fel si numarul de telefon.
Pentru toate rezervarile pachetului 3 (150E), facute in aceeasi zi cu primirea ofertei, veti primi cadou la alegere (dintre fotografiile platite) 3 fotografii in format A3 (30x42cm) sau 5 fotografii in format A4 (21x30cm) printate, fotografii care pot fi recuperate de la adresa studioului incepand din ziua in care veti primi fotografiile pentru descarcare.  

- Cum putem ajunge:
- studioul este situat pe strada principala din Braine le Comte, (Rue de la station 107) care face legatura intre gara si centru, la 1 min de mers pe jos de la gara. Pentru masina exista parcare cu disc pe strada, cat si parcarea orasului aprox (150masini) de asemenea cu disc, in apropiere, 1
 minut de mers pe jos, (a se vedea aici)

- Se poate elibera factura fiscala?
- da, desigur, deoarece toate serviciile foto sunt prestate in calitate legala de fotograf, intr-un studio foto ce functioneaza legal de 3 ani (declarat oficial la camera de comert, nu improvizat acasa), se poate elibera factura fiscala pentru serviciile foto, cat si pentru printuri, cu TVA-ul aferent sumei, pentru cei ce au nevoie de factura.
 

- Daca in caz de “forta majora” nu putem ajunge, avansul se returneaza?
- s-a intamplat, pentru ca sunt lucruri si situatii pe care nu le putem prevedea inainte, sa nu se poata ajunge in ziua si la ora rezervata. In aceste cazuri, avansul nu se returneaza, dar se reprogrameaza sedinta la o data si ora de comun acord, in functie de disponibilitatea ambelor parti, sau puteti primi un voucher pentru care aveti diferite optiuni de a il valorifica aici (printuri pe hartie, printuri canvas, cani personalizate, tricouri personalizate, sau chiar il puteti oferi cadou) si pe care il puteti folosi in maxim 90 zile de la data primirii.
 In cazul in care ati ales sa reprogramati si nici a doua oara nu veti fi prezenti, dreptul la voucher va fi exclus.

In cazul in care mai aveti si alte intrebari, nu ezitati sa ma contactati  accesand pagina de contactsau pe facebook. Pentru disponibilitate si rezervari puteti folosi butonul rosu de mai jos.
Va multumesc!IMPORTANT:

*Pentru a garanta prezenta dumneavoastra la data si ora rezervata, plata unui avans (nerambursabil)  este obligatorie.
*Daca din varii motive, intre timp preturile vor suferi posibile modificari/majorari, pretul dumneavoastra va ramane acelasi din data platii avansului.